Hemen Ara
YANKI TERAPİ MERKEZİNDE NELER YAPIYORUZ?
Aile Terapisti Pınar Baybaşin

YANKI TERAPİ MERKEZİNDE NELER YAPIYORUZ?

YANKI TERAPİ MERKEZİNDE NELER YAPIYORUZ?

YANKI TERAPİ MERKEZİNDE NELER YAPIYORUZ?

 

MAP TERAPİ MERKEZİNDE NELER YAPIYORUZ ?

Yeni ismiyle MAP Terapi Merkezi olarak yaşanan her probleme yönelik farklı terapi ekollerimiz bulunmakta ve Uzman Psikologlarımız, danışanlarımıza yönelik eklektik yaklaşımla danışmanlık sağlamaktadır. Yankı terapi merkezinde bireysel alanda destek olduğumuz konular şunlardır:

Sınav Kaygısı Yönetimi Ve Sınav Koçluğu

Öğrenci velisi ile görüşmeye geldiğinde bir tanışma seansı yapılmaktadır. Bu seansta koç kendisinden beklenenleri sorar, kendisinin yapabileceklerinin bilgisini verir, öğrencinin genel bilgilerini alır, koç ile öğrenci arasında belirlenen kriterleri meslek platformunca belirlenen bir program hazırlanır. İlerleyen seanslar da hedef belirleme, planlı ders çalışma, sınavlarda başarılı olma sanatı, girilecek sınavlarda sınav sürecini yönetme becerisi kazanma, etkili çalışma, zaman yönetimi, motive etme, öğrenme teknikleri, okuma teknikleri gibi konularda çalışılır.

Sınav kaygısı yönetiminde, farkındalık gibi rahatlama eğitimini öğretmeyi amaçlayan davranışsal müdahaleyi içermektedir. Farkındalık, fiziksel tepkiler, endişeli duygular ve düşünceler sakince kabul edilerek  ve kabul ederken, danışanın şimdiki ‘An’ a odaklanması sağlanır.

 Depresyon

Depresyonda bilişsel davranışçı terapi ile kendiniacımasızca eleştirme, karamsarlık, umutsuzluk, kaçınma, sosyal çekinme gibi uyum bozan düşünce biçimleri ve etkisiz davranış örüntülerini yok etmek hedeflenir.

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu

Anksiyete Bozuklukları şu şekilde incelenmektedir:

1-) Panik Bozukluk

2-) Özgül Fobi

3-) Obsesif-Kompulsif Bozukluk

4-) Travma Sonrası Stres Bozukluğu

5-) Yaygın Anksiyete Bozukluğu

 Anksiyete tedavisinin doğru biçimde yapılabilmesi için öncelikle hastanın kaygı bozukluğunun tetikleyicieri ve ortaya çıkış biçimi tespit edilir. Anksiyete psikoterapi ve davranışsal terapi ile tedavi edilmektedir.

 Aile Danışmanlığı

Aile içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan iletişim problemleri ve çatışmaların çözümlenebilmesi, yönetilmesi için aile üyelerinin bir araya gelerek, uzman psikologlarımızın desteği ile problemin kaynağına inerek, ailenin her bireyine uyacak şekilde, ortak çözümler üretilir.

 Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu

  • DEHB teşhisi konulduktan sonra aile durumve süreç konusunda bilgilendirilir ve hedefler belirlenir. Çocuğun uyabileceği en iyi program hazırlanır.
  • Çocuğun dikkati ve konsantrasyonu arttırılır.
  • Başarı konusunda motivasyon ve iç disiplin sağlanır.
  • Çocuğa zihni güçlendirme ve zihni daha etkili kullanma öğretilir.
  • Sistematik ve düzenli çalışma öğretilir.

Tedavinin diğer detayları bireysel değerlendirmelere ve çocuğa göre şekillenmektedir.

 Moxo Attention  Dikkat Ölçme Testi

Moxo dikkat ölçme testi çocuklar ve yetişkinler için geliştirilmiş (Attenion- Deficit Hyperactivity Disorder) Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu tanısına yardımcı olan, bilgisayar üzerinden yapılan görsel ve işitsel çeldiricilerin olduğu ‘online’ dikkat ölçe testidir. MOXO, dikkat eksikliği, dürtüsellik, zamanlama ve hiperaktivitenin objektif olarak ölçülmesini sağlayan bir testtir.

 Disleksi

Tedavinin ilk adımı Öğrenme Güçlüğünün ne olduğu ve neler olmadığı konusunda, aile ve okul öğretmeninin konuya (psikolog, psikiyatrist, rehber öğretmen, özel eğitim uzmanı) uzman tarafından bilgilendirilmesidir. Çocukta var olan öğrenme güçlüğünün çeşidi tespit edilir. Tespit edilen güçlüğe göre, çocuğun gelişimini destekleyecek bir eğitim programı hazırlanarak destek eğitimine başlanmalıdır. Duygusal ve sosyal zorluklarla karşılaştığında bunlarla nasıl mücadele edebileceği konusunda, baş etme teknikleri öğretilir ve desteklenir. Tedavi doğru yaklaşımla 1 yıl içinde tamamlanabilir.

 Öfke Kontrol Yönetimi

Psikoterapi ile bireyin var olan öfkesini kontrol etmek amaçlanır. Psikoterapi de nihai hedef bireyin durumuna uygun makul düzeyde bir sinirlilik halini yaşamasını sağlamaktır. Öfkeyi kontrol etmesinine gerek olacak düzeyde öfke patlaması yaşama aşamasına gelmesini sağlamak esas hedeftir.

 

 Oyun Terapisi

Çocuklarımızda, doğru oyun seçimi ve oyuncak seçimlerinin yorumlanması ve algılanması bu süreçte çok önemlidir. Çocuğun seçtiği her oyun ve oyuncak oyun terapisi sürecinde derin bir anlam içerebilir. Oyun terapisi aileyi, çocuğu, ev yaşantısını, oyuncaklarla bağlarını, oyuncakları anlamlandırmasını anlamayı gerektirir. Oyun terapisi sürecinde çocuğun kazanacağı yetenek ve beceriler yaşamında kalıcı bir özgüven, kendini ifade etmeyi kazandırabilmektedir. Çocukların dili kullanma sınırlılıklarına bir çözüm olarak geliştirilen oyun terapisi çocukların sağaltımı için vazgeçilmez bir terapi yöntemidir.

 WISC-4

Wısc-4 zeka testinin amacı çocukların yeteneklerini, davranışlarını, gelişim düzeylerini ve bireysel özelliklerini değerlendirmektir. Bu değerlendirme çerçevesinde bireyin artıları ve eksikliklerini belirleyerek, artıların desteklenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi için gerekli eğitim programının hazırlanabilmesi için bilimsel veriler ışığında yol göstermektedir.Wısc-4 zeka testi 6-16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Ülkemizde en kapsamlı ve en güvenilir zeka testidir. Bu test bireysel olarak uygulanır. Zeka seviyesini (IQ) belirlememizde ve gerekli yönlendirmeleri yapmamızda yardımcı olur.  

Yankı Terapi Merkezi olarak danışan mahremiyetine önem vermekteyiz. Danışanlarımızın da Uzman Psikologlarımıza güvenebileceğini ve mahremiyetlerinin korunacağını bilmelerini isteriz.

 

                          Uzm. Klinik Psikolog Dilan Helvacıoğlu

 

 

    Paylaş: